Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Idén is elmarad az Oktoberfest a járvány miatt

Szerző: | 2021. május 03., 17:25 | Külföld

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már másodszor marad el a koronavírus-járvány miatt az Oktoberfest, és több hasonló, kisebb bajor városokban rendezett népünnepélyt is érinthet a döntés, amelyet hétfőn jelentett be Markus Söder (CSU), Bajorország miniszterelnöke.

HIRDETÉS - AIP

A járványhelyzet nem engedi meg, hogy egy olyen sok látogatót vonzó eseményt rendezzenek, mint az Oktoberfest – jelentette be a bajor miniszterelnök, Markus Söder (CSU) hétfőn Münchenben, a bajor főváros főpolgármesterével, Dieter Reiterrel (SPD) közös sajtótájékoztatón.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

A Süddetsche Zeitung szerint a magas fertőzésszámokat elnézve a döntés nem volt meglepő, a vendéglátósok és a világ legnagyobb népünnepélyére kitelepülő árusok viszont kiábrándulva fogadták, hogy máris végleges döntés született. A járványhelyzet miatt már tavaly sem tartották meg az Oktoberfestet.

A lemondás nem csak az ezt az eseményt érinti, hanem az összes hasonló, de kisebb bajoroszági népünnepélyt is. Ezért a nagyobb népünnepélyek helyett kisebb, innovatív rendezvényekben gondolkodnának a helyi fertőzöttségi adatok függvényében.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: koronavírus-járvány, Oktoberfest


Olcsóbb lesz a Bubi

Olcsóbb lesz a Bubi

Megfizethető díjakkal, megszűnő kaucióval, rugalmas, percalapú számlázással készül a megújuló Mol Bubi közbringarendszer, a havi és éves bérletek árai a felére csökkennek.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest