Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Ausztria is saját védettségi igazolványt vezet be

Szerző: | 2021. május 04., 16:29 | EU, Külföld

Sebastian Kurz osztrák kancellár egy ENSZ-sajtótájékoztatón 2018. május 14-én Bécsben (Fotó: UNIS Vienna/Flickr)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az emberek joggal kívánnak ismét normális körülmények között élni, így például színházba vagy étterembe menni; ehhez szabályokra van szükség, és mi ezt tesszük Ausztriában a zöld belépőkártyával – közölte kedden Sebastian Kurz. Az osztrák kancellár bejelentette, mivel az uniós változat lassan készül, Ausztriának egyénileg kell oltási igazolványt bevezetnie.

HIRDETÉS - AIP

Az MTI által is idézett Kurz szerint bármennyire is szeretné, hogy mihamarabb megvalósuljon az egységes európai koronavírus-igazolvány, arra még sokat kell várni, ami súlyos károkat okozna az idegenforgalomnak és a kulturális ágazatnak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Nyugati szomszédunknál május 19-től annak, aki étterembe, színházba vagy éppen labdarúgó-mérkőzésre akar menni, igazolnia kell, hogy beoltott, illetve felgyógyult a betegségből, ezek hiányában azonban minden alkalommal negatív koronavírus tesztre lesz szüksége. A kancellár ezért megígérte, hogy mindenki kap majd egy igazolást arról, hogy beoltották, tesztelték, vagy meggyógyult a fertőzésből.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Ausztria, koronavírus-járvány, koronavírus-oltás, védettségi igazolvány


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Hirdetés

HIRDETÉS

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest