Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A Facebook fenntartja Donald Trump felfüggesztését

Szerző: | 2021. május 05., 20:31 | Külföld

Donald Trump amerikai elnök leköszön beszéde közben (Fotó: The White House / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Facebook felügyeleti testülete fenntartja januári döntését, Donald Trump továbbra sem lehet jelen a közösségi médiában – írta a CNN. Az év eleji döntést kiváltó ok a Capitolium ostroma volt, a leköszönő elnök a híveit arra buzdította, hogy keressék fel a törvényhozás épületét, és ott adjanak hangot tiltakozásuknak. Később ugyan már próbálta visszafogni az épületbe berontó szavazóit, de ez már nem vezetett eredményre.

HIRDETÉS - AIP

A felügyeleti testület most viszont kritizálta a Facebookot azért, amiért a januári döntést határozatlan időre hozták. Mint leszögezték, a határozattól számított fél éven belül az oldalnak felül kell vizsgálnia a döntését, és eldöntenie, szükség van-e a további felfüggesztésre.

A büntetésnek arányosnak kell lennie a szabálysértés súlyosságával, illetve azzal, hogy milyen jövőbeli potenciális fenyegetést jelent az érintett személy. Továbbá konzisztensnek kell lennie a Facebook által másokkal szemben is alkalmazott szabályokkal: egyértelműnek, szükségszerűen és arányosnak kell maradni.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Donald Trump, Facebook


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest