Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Izrael még keményebben támadta Gázát

Szerző: | 2021. május 17., 12:21 | Külföld

Sűrű füst száll a magasba egy izraeli rakéta becsapódása nyomán Gázában 2021. május 16-án (Fotó: MTI/EPA/Haitham Imad)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőn is folytatódott a gázai övezet bombázása, az izraeli rakéták még szélesebb körben, még intenzívebben hullottak, mint vasárnap – számolt be róla a brit The Guardian. Az előző napi egyetlen támadásban negyvenkét palesztin halt meg, és úgy tűnik, még több halálos áldozat várható. Benjamin Netanjahu miniszterelnök ugyanis kijelentette, a bombázás csak még erőteljesebb lesz.

HIRDETÉS - AIP

A kora hétfői támadássorozat északról haladt dél felé, tíz percen át tartott, és sokkal intenzívebb volt, mint az egy nappal korábbi. A fő célpont a várostól nyugatra fekvő fő tengerparti út volt, de támadtak különböző biztonsági létesítményeket is. Megrongálták továbbá azt az elektromos vezetéket is, ami Gáza déli részének nagy területét ellátja. Sérülésekről egyelőre nem érkeztek hírek.

Az izraeli hadsereg szóvivője kijelentette, a Hamász földalatti katonai infrastruktúráját vették célba, és le is rombolták a szóban forgó létesítményt. Ennek következtében viszont a fölöttük lévő civilek házai is összeomlottak, így pedig ismét többen is életüket veszthették.

Vasárnap már hetedik napja szóltak a szirénák Izrael déli részén, miután a Hamász és más szélsőséges szervezetek pedig a zsidó államot támadták rakétáikkal, többet célba juttatva, mint a 2014-es háború során összesen.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Benjamin Netanjahu, Gáza, Hamász, Izrael


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest