Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Mindenki mindenki ellen Bulgáriában

Szerző: | 2021. május 18., 20:01 | Külföld

Bojko Boriszov az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóján 2020. október 15-én (Fotó: MTI/AP pool/Olivier Matthys)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába nyerte meg az áprilisi parlamenti választást a Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB), nem sikerült kormányt alakítania az eddigi miniszterelnöknek, Bojko Boriszovnak. A jobboldali-populista párttal ugyanis szóba sem álltak azok az erők, amelyekkel esetleg lehetősége lett volna parlamenti többséget teremteni. De az egymás ellenében helyezkedő ellenzék sem volt sikeresebb a koalícióépítésben, így július közepén újabb választások elé néz a balkáni ország. És bár most minden párt roppant optimista a jövőt illetően, egyre több jel utal arra, hogy sokáig elhúzódik még a mostani politikai válság.

HIRDETÉS - AIP

Mint ismert, a GERB és a Demokratikus Erők Szövetsége által alkotott választási uniónak a leadott szavazatoknak mindössze 26 százalékát sikerült megszereznie, ami 75 mandátumot jelent a 240 fős bolgár parlamentben. Ugyan Boriszovék ezzel az első helyre futottak be, ám a visszaesés az előző választáshoz képest egyből látható volt: a pártszövetség 20 mandátumot vesztett, így még a török kisebbséget képviselő Mozgalom a Jogokért és a Szabadságért (MRF) nevű párttal együtt sem tudott volna többségi kormányt alakítani.

• Mi a helyzet az ellenzékkel?
• Hogyan lehet, hogy senki sem tud senkivel kormányt alakítani?

A teljes cikket a Magyar Hang május 14-én megjelent 2021/20. számában találja. Vegye meg nyomtatott kiadásunkat, vagy olvassa el a cikket a Magyar Hang Plusz felületén online!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1490 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!
HIRDETÉS - AIP

Címkék: Bojko Boriszov, Bulgária, GERB, Szlavi Trifonov


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest