London szerint nem történt incidens a Fekete-tengeren

London szerint nem történt incidens a Fekete-tengeren

Strandoló pár a Fekete-tengerben Odesszában 2020. július 5-én (Fotó: MTI/AP/Szergej Poljakov)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cáfolta szerdán a brit védelmi minisztérium, hogy az orosz haditengerészet figyelmeztető lövéseket adott le a Fekete-tengeren egy brit hadihajó irányába – közölte az MTI. Nem sokkal a londoni cáfolat előtt az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy egy orosz őrhajó két figyelmeztető lövést adott le a Defender nevű brit romboló felé, miután a hajó behatolt az orosz területi vizekre. A moszkvai bejelentés szerint a műveletben egy Szu-24M típusú orosz katonai repülőgép is részt vett, amely figyelmeztetésként négy bombát vetett a tengerbe a Defender nyomvonalában.


A londoni védelmi minisztérium sajtóosztálya szerda délutáni reagálásában közölte ugyanakkor, hogy a Defenderre senki nem adott le figyelmeztető lövést, a brit királyi haditengerészet hajója folytatja az áthaladást "az ukrajnai területi vizeken" a nemzetközi jognak megfelelően.