Súlyosbodott a koronavírusos luxemburgi miniszterelnök állapota

Súlyosbodott a koronavírusos luxemburgi miniszterelnök állapota

Xavier Bettel (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnököt vasárnap vitték kórházba covid-fertőzése miatt. Az akkor bejelentés szerint csak 24 órás megfigyelésre tartották volna benn. Mostanra azonban súlyosbodott az állapota, ezért további 2-4 napra benntartják – írja a 444.

Bettel koronavírus-tesztje a múlt heti EU-csúcs után lett pozitív. A csúcson Orbán Viktorral, és gyakorlatilag minden uniós miniszterelnökkel találkozott, bár a bejeelntés szerint betartották a vírusvédelmi intézkedéseket.

Bettel májusban kapta meg az AstraZeneca oltás első dózisát. A hivatalos közlés szerint állapota súlyos, de stabil. Az oxigénszintje viszont alacsony, ezért tartják benn a kórházban.

Az uniós csúcson a homoszexualitását nyíltan vállaló Bettel – szinte minden kollégájához hasonlóan – élesen bírálta a magyar homofóbtörvényt, írtuk korábban. Bettel szerint fiatalokat sodorhat veszélybe az, ha nem beszélhetnek nyíltan a másságukról. „Nagyon sok fiatal követ el öngyilkosságot azért, mert nem tudja elfogadni önmagát olyannak, amilyen, amiért nem normálisnak tartják őket, amiért veszélyesnek tartják őket. Közben nem veszik észre, hogy a homoszexualitás nem választás kérdése, az intolerancia viszont egy választás. Én ma nem leszek toleráns az intoleranciával szemben, és harcolni fogok” – mondta.