Francia miniszter: Aki diszkriminálja a melegeket, annak nincs keresnivalója az EU-ban

Francia miniszter: Aki diszkriminálja a melegeket, annak nincs keresnivalója az EU-ban

Tüntetés a pedofiltörvény homoszexualitást érintő módosítása ellen a Kossuth téren (Fotó: Magyar Hang/Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nincs keresnivalója az Európai Unióban annak, aki diszkriminálja az LMBT-közösség tagjait – fogalmazott az európai ügyekért felelős francia miniszter a Le Figaro cikke szerint. Clément Beaune csütörtökön beszélt arról, hogy a diszkrimináció elleni küzdelem egy kulturális harc, amit Európának meg kell vívnia.

– Ez egy aljas törvény, ami összemossa a pedofíliát és a homoszexualitást. Ami napjaink Európájában botrányos – fejtette ki Beaune a France 2 csatornán. A miniszter elítélte azokat, akik szerint lehetséges ma, hogy ne tartsák tiszteletben a legalapvetőbb jogegyenlőséget. Egy nagyon komoly visszalépési kísérlet zajlik Európában, az uniónak pedig meg kell erősíteni az ezzel szembeni arzenálját, tette hozzá.

Beaune arra is kitért, nem kívánja összemosni a törvényhozókat azokkal, akik a törvényeket elszenvedik. Szerinte csak azoknak a kormányoknak nincs keresnivalójuk az EU-ban, akik ilyen törvényről döntenek, viszont vannak Magyarországon és Lengyelországban is olyanok, akik védik a jogokat. Nem akarom nekik azt mondani, hogy Európa nem áll a ti oldalatokon – mondta a miniszter.

Ursula von der Leyen korábban bejelentette, hogy kötelezettségszegési eljárást indítanak Magyarország ellen, ha nem vonja vissza a törvény melegellenes részeit.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.