60 milliárd dolláros kár érte eddig az ukrán infrastruktúrát

60 milliárd dolláros kár érte eddig az ukrán infrastruktúrát

Zelenszkij videokapcsolaton keresztül felszólal a Világbank konferenciáján (Fotó: World Bank/Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Világbank becslése szerint az orosz agresszió következtében eddig mintegy 60 milliárd dollárra tehető az ukrán épített környezetben keletkezett kár, számol be a BBC. Ebben a kárban nincsenek benne a gazdaságot ért veszteségek, sem a hadviselés költségei. Ez a költség valószínűleg nőni fog, ahogy a háború tovább folyik.

A Világban konferenciáján virtuális beszédet mondott Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki elmondta, hogy országának nagyjából 7 milliárd dollárra van szüksége havonta, hogy az akut költségeket fedezni tudják, majd „ több százmilliárd dollárra lesz szükség, hogy később újjáépítsük az országot” – mondta Zelenszkij.

Zelenszkij arra kérte azokat az országokat, amelyek a szankciók részeként korábban befagyasztották a náluk elhelyezett orosz pénzeszközöket, hogy ezt a pénzt Ukrajna újjáépítésének megsegítésére, illetve a más országok által elszenvedett veszteségek kompenzálására használják fel a háború után.

Címkék: ukrajnai háború