A béke mellett állt volna ki az orosz lap, rendőrök kobozták el a számait

A béke mellett állt volna ki az orosz lap, rendőrök kobozták el a számait

Le kell állítani ezt az őrültséget – írják a petícióban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az orosz hatóságok naponta tiltanak le lapokat, melyek a hivatalos kommunikációval ellentétben nem „különleges katonai műveletnek”, hanem háborúnak nevezik a Ukrajnában zajló eseményeket. Másokat azért vonnak szankciók alá, mert a béke mellett állnak ki, és a harcok befejezését sürgetik.

A Novaja Gazeta arról ír, hogy legutóbb az Eho Moszkovi és Dozsd TV csoportot szankcionálta a kormány, és blokkolták a Yandex.Zen rádióállomás csatornáját is.

Az uráli kiadócsoport, a VK-Media is olyan lapszámokat jelentetett meg ma, amelyek borítója Oroszország ukrajnai „különleges katonai műveletének” volt szentelve. A csoport több lapjának címoldalán is az áll: „Ezt az őrületet meg kell állítani!” A háborúellenes felhívás mellett az újságok borítói QR-kódokat tartalmaznak, melyek az ellenségeskedés leállítását követelő petícióhoz vezetnek. Ezt eddig több mint egymillió ember írta alá. A VK-Média holdinghoz rendőrök érkeztek, az újságokat elkobozták, így azok nem juthattak el az olvasókhoz.

Percről percre közvetítésünket itt olvashatja!