A brit miniszter szerint kell a kapcsolat az Orbán-kormánnyal

A brit miniszter szerint kell a kapcsolat az Orbán-kormánnyal

Kwasi Kwarteng a brit kormány által közreadott képen

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem tud azonosulni a magyar kormányfő egyes nézeteivel, mégis felelőtlenségnek tartaná a brit vállalkozásügyi miniszter, ha nem építenének kapcsolatokat. Kwasi Kwarteng a brit Independent cikke szerint beszélt arról, hogy szükség van az EU-s vezetőkkel való együttműködésre, akkor is, ha Johnsont számos kritika érte Orbán meghívása miatt. Pénteken például megnyilvánult a volt munkáspárti Jeremy Corbyn is, bár ő egészen különös dolgokat írt a Twitter-bejegyzésében.

Kwarteng ugyanakkor nem ért egyet a miniszterelnöknek a menekültekről vallott nézeteivel. Kifejtette, Orbán migránsokkal kapcsolatos nézeteivel sosem tudna azonosulni, de ettől még ő az unió egyik vezetője, Magyarország pedig EU-tagállam.

A vállalkozásügyi miniszter elmondta azt is, a Brexit utáni világban bilaterális megállapodásokat kell kötniük, ha pedig nem ezt tennék, az felelőtlenség lenne.

Orbán meghívását bírálta a munkáspárti árnyékkormány külügyi vezetője, Lisa Nandy is. Szerinte Orbán bűnbakká tette meg a kisebbségeket, muszlim megszállókról beszél, antiszemita toposzokat használ a politikai kampányai során, továbbá aláássa a demokráciát. Nandy hozzátette azt is, hogy a magyar kormányfő támadást intézett a sajtószabadság ellen, továbbá szerinte Putyin és Lukasenka egyik vezérszurkolójának számít.