A briteknél engedélyezték a Pfizer–BioNTech-vakcina forgalmazását

A briteknél engedélyezték a Pfizer–BioNTech-vakcina forgalmazását

Nagy-Britannia koronavírus idején: maradj otthon, védd az Országos Egészségügyi Szolgálatot és ments életeket (Fotó: MTI/EPA/Will Oliver)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Engedélyezte szerdán a brit gyógyszerfelügyelet a Pfizer és a BioNTech vállalatok által az új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyag forgalmazását – jelentette az MTI.

A BBC beszámolója szerint ezzel az Egyesült Királyság az első, amely engedélyezte az oltóanyag Pfizer–BioNTech vakcinát. Mint írják, a britek 40 millió egységet rendeltek meg, amely elég 20 millió ember kétszeri oltására. Mintegy tízmillió oltás nemsokára rendelkezésre áll majd, az első 800 ezer tételt napokon belül leszállítják.

A Pfizer–BioNTech oltóanyag hatékonysága az elvégzett kísérletek szerint 95 százalékos. A leggyakoribb mellékhatás a fáradtság, az önkéntesek 3,7 százaléka panaszkodott erre a második adag után – írta adataira hivatkozva korábban a gyógyszercég. A két vállalat kedden – gyors elbírálást kérve – benyújtotta kérelmét a SARS–CoV-2 koronavírus elleni vakcinájuk európai engedélyezésére az amszterdami székhelyű Európai Gyógyszerügynökségnek is.