A Facebook és a Twitter is kitiltotta egy időre Donald Trumpot

A Facebook és a Twitter is kitiltotta egy időre Donald Trumpot

Donald Trump a Fehér Ház kertjében 2020. november 13-án (Fotó: Reuters/Carlos Barria)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kizárta legalább 12 órára a Twitter Donald Trumpot a fiókjából. A – magyar idő szerint – szerdai események közben ugyanis megjelent egy rövid videó a platformon, amelyben Trump a Fehér Ház rózsakertjében állva azt mondta, hogy átérzi hívei csalódottságát és fájdalmát, de most már itt az ideje hazamenniük. Rögtön ezután pedig a korábbi beszédéhez hasonlóan azt hangsúlyozta, hogy ez egy elcsalt választás. A videó futótűzként terjedt: rengetegen, mintegy négymillióan látták a felöltést követő első tíz percben. A Twitter vezetősége azonban úgy döntött, hogy eltávolítja az anyagot az oldalról, mert az csak olajat jelent a tűzre.

A Telex közben azt írja, hogy a videót a Facebook és a YouTube is törölte. A Facebooknál azzal indokolták a döntést, hogy a felvétel szerintük nemhogy csökkentette volna az erőszak esélyét, hanem növelte azt. A közösségi oldal is kizárta Donald Trumpot, így 24 órán keresztül nem posztolhat a közösségi oldalon.

A YouTube is elérhetetlenné tette a videót, közleményükben úgy fogalmaztak, hogy az megszegte az oldal hamis választási információk terjesztését tiltó szabályzatát.