A Facebook fenntartja Donald Trump felfüggesztését

A Facebook fenntartja Donald Trump felfüggesztését

Donald Trump amerikai elnök leköszön beszéde közben (Fotó: The White House / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Facebook felügyeleti testülete fenntartja januári döntését, Donald Trump továbbra sem lehet jelen a közösségi médiában – írta a CNN. Az év eleji döntést kiváltó ok a Capitolium ostroma volt, a leköszönő elnök a híveit arra buzdította, hogy keressék fel a törvényhozás épületét, és ott adjanak hangot tiltakozásuknak. Később ugyan már próbálta visszafogni az épületbe berontó szavazóit, de ez már nem vezetett eredményre.

A felügyeleti testület most viszont kritizálta a Facebookot azért, amiért a januári döntést határozatlan időre hozták. Mint leszögezték, a határozattól számított fél éven belül az oldalnak felül kell vizsgálnia a döntését, és eldöntenie, szükség van-e a további felfüggesztésre.

A büntetésnek arányosnak kell lennie a szabálysértés súlyosságával, illetve azzal, hogy milyen jövőbeli potenciális fenyegetést jelent az érintett személy. Továbbá konzisztensnek kell lennie a Facebook által másokkal szemben is alkalmazott szabályokkal: egyértelműnek, szükségszerűen és arányosnak kell maradni.

Címkék: Facebook, Donald Trump