A Facebook után a Twittert és a Youtube-ot is letiltják Oroszországban

A Facebook után a Twittert és a Youtube-ot is letiltják Oroszországban

A Twitter ikonja egy felhasználó okostelefonján. (MTI/EPA/Sascha Steinbach)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már a Twitter elérését is blokkolják Oroszországban – írja a Guardian. Az oldal korlátozását az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet, a Roszkomnadzor rendelte el. A médiafelügyelet korábban leállította és blokkolja a Facebookot is. 

A Facebooknál a Roskomnadzor azzal indokolta a döntését, hogy az amerikai közösségi portál számtalan alkalommal blokkolta olyan orosz médiatermékek tartalmát, mint a nemrég az EU-ban betiltott Russia Today (RT) és a Ria Novosztyi. A döntés értelmében Oroszországban nem lehet megnyitni a Facebook honlapját.

Közben egyébként újabb sajtótermékek működését korlátozta az államügyészi hivatal kérésére az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet, a Roszkomnadzor – írja a Moscow Times. A beszámoló szerint a három érintett külföldi médium: a lett címről üzemelő Meduza hírportál, a német közszolgálati Deutsche Welle és a Szabad Európa Rádió orosz szekciója. Valerij Fadejev, a Kreml emberi jogi tanácsának vezetője azzal vádolta a nyugati médiát, hogy ők állnak „az Ukrajnából származó hamis információk hatalmas áradata” mögött, és közölte, a tanács projektet hozott létre ennek megállítására. Vlagyimir Putyin nem sokkal korábban írta alá azt az új törvényt, amely akár 15 év börtönnel is büntetheti a hadsereg diszkreditálását. Korábban két két orosz sajtótermék ellen léptek fel: a kormánykritikus orosz Eho Moszkvi rádióállomás és az ellenzéki Dozsgy online televízió adásának foghatóságát korlátozták. Ily módon egyre inkább elszigetelődik a 144 milliós ország lakossága a világtól.

Frissítés:

A Youtube is a blokkolási hullám áldozatául esett Oroszországban.

A háborúról szóló percről percre közvetítésünket itt olvashatja!