A Fox News operatőre meghalt, tudósítója elvesztette a lábát Kijevben

A Fox News operatőre meghalt, tudósítója elvesztette a lábát Kijevben

Benjamin Hall, a Fox News Ukrajnában súlyosan megsérült tudósítója (Képernyőfelvétel: Fox News)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az amerikai Fox News tévécsatorna több munkatársát is súlyosan érintette az Ukrajnával szembeni orosz invázió. A március 16-ai tüzérségi támadást túlélő Benjamin Hall most először szólalt meg a történtek óta. A brit újságíró elmondta, Pierre Zakrzewski operatőrrel és Oleksandra Kuvshinova ukrán újságíróval volt terepen, amikor a járművüket orosz találat érte Kijev mellett.

Hall elvesztette a fél lábát, a másikon pedig a lábfejét, az egyik karját még operálják, az egyik szemére nem lát, és a hallását is tönkretette a támadás. Mindent összevetve mégis szerencsésnek érzi magát, hogy legalább túlélte a történteket.

Zakrzewski és Oleksandra Kuvshinova kevésbé voltak szerencsések, életüket vesztették a támadásban. Kuvshinova mindössze huszonnégy éves volt, a Fox News munkáját segítette helyben. Az 55 éves Zakrzewskit a Fox News legendájának tartották, 2021-ben fontos szerepet játszott abban, hogy az afganisztáni kivonulás után a szabadúszó kollégái és családjai el tudták hagyni az országot.