A harmadik világháború kirobbanásával riogat a kormánylap Origo

A harmadik világháború kirobbanásával riogat a kormánylap Origo

Forrás: Origo.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Ha valaki Magyarország érdekeit sérti, az Magyarország nemzetbiztonságát sérti. Ha valaki be akarja sodorni Magyarországot a háborúba és dezinformációt terjeszt, akkor nemzetbiztonsági kockázatot jelent" – jelentette ki parlamenti meghallgatásán a polgári titkosszolgálatokért is felelős miniszter, Rogán Antal.

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy Magyarország érdekeit és nemzetbiztonságát sértené, ha kirobbant volna a harmadik világháború. Továbbá ha így történt volna, az NATO-tagállamként jó eséllyel belesodorná Magyarországot is a háborúba. Csakhogy szerencsére nem történt így, nem robbant ki a harmadik világháború, bár az orosz állami televízió egyes munkatársai szeretik ezt hangoztatni. Legutóbb Vlagyimir Szolovjov beszélt erről, rádásul 9 napja, hozzátéve, hogy mindent elpusztító nukleáris háború jöhet, ha újabb fegyverszállítmányok érkeznek Ukrajnába. Nem sokkal korábban Olga Skabejeva fejtegette a Rosszija-1 televízióban, hogy Oroszországnak szerinte már a NATO-t kell demilitarizálnia, és ez a harmadik világháború kirobbanását jelenti. 

Az Origo szerdán számolt be Szolovjov és Skabejeva kijelentéseiről, csakhogy elég megtévesztőre sikerült a címlapos kiajánló. A portál ugyanis a lap tetején, vörös keretezéssel, rendkívüli információként közli a következőket: „Bejelentés: elkezdődött a harmadik világháború." Élhetünk viszont a gyanúperrel, hogy ha ilyen történne (ne történjen), akkor azt nem egy ismeretlen orosz állami műsorvezető fogja bejelenteni. Rogán Antal most bizonyára rendkívül dühös az Origóra, amiért rendkívüli információként terjeszt a címlapja tetején egy nyilvánvalóan hamis állítást.

Ráadásul a cikken belül a kormánylap is elismeri a következőket: „Nyilvánvaló a nukleáris háborúra utalás csak egy kommunikációs fogás, miként természetesen a harmadik világháború kifejezés is, de ami a lényeg: elhúzódó háborúra kell számítani." Vlagyimir Putyin már a háború első napjaiban a nukleáris arzenál készültségbe helyezésével riogatott, és azóta is többször nyúl ehhez a kommunikációs fegyverhez az orosz vezetés, hogy ezzel igyekezzen elrettenteni a nyugati közösséget és Ukrajnát.