A legkorszerűbb fegyverekből szállít Lengyelország Ukrajnának

A legkorszerűbb fegyverekből szállít Lengyelország Ukrajnának

Fotó: Unsplash/Nemesia Production

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jóváhagyta a lengyel kormány az Ukrajnának küldendő fegyverek, ezen belül légvédelmi rakétarendszerek szállításáról szóló határozatot – közölte szerdai Twitter-bejegyzésében Mariusz Blaszczak nemzetvédelmi miniszter.

„A legkorszerűbb lengyel felszerelést, a Piorun (Villám) hordozható légvédelmi rakétarendszereket adjuk, valamint lőszereket” – írta mikroblogjában Blaszczak.

Arról, hogy Lengyelország az „Ukrajnát Oroszország részéről érő fenyegetés” miatt több tízezer védelmi célú lőszert szállít keleti szomszédjának, hétfőn Pawel Soloch, a lengyel nemzetbiztonsági iroda (BBN) főnöke tájékoztatta a közvéleményt.

Kedden pedig Mateusz Morawiecki kormányfő Kijevben a Denisz Smihal ukrán miniszterelnökkel közös sajtóértekezleten bejelentette: Lengyelország lőszereket, Grom típusú hordozható légvédelmi rakétarendszereket, könnyű mozsárágyúkat és felderítő drónokat szállít Ukrajnának. Hozzátette, hogy ezenfelül humanitárius segítséget is nyújtanak a szomszédos országnak.

 (MTI)