A magyar határvédelmet bírálta az osztrák belügyminiszter

A magyar határvédelmet bírálta az osztrák belügyminiszter

A Magyar Honvédség katonái határőrizeti feladatot látnak el Röszkénél (Fotó: MTI / Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karl Nehammer osztrák belügyminiszter Magyarországot bírálta amiatt, hogy nem őrzi megfelelően a határait az illegális bevándorlókkal szemben – írta a Kronen Zeitung alapján a Telex.

Felidézték, hogy az ausztriai hatóságok fokozott határellenőrzést vezettek be az osztrák-magyar határon, Burgenlandban. Drónokkal, helikopterekkel, hőkamerákkal pásztázzák a zöld határt. Csak a hét elején 229 illegális bevándorlót tartóztattak fel osztrák földön. Neusiedl am See-nél egy teherautót állítottak meg, amelyben 28 menekültet találtak kimerült és kiszáradt állapotban.

A politikus most arról beszélt, hogy „sok olyan migráns van úton, akikről senki sem tudja, hogy kicsodák. Ezt nem engedheti Magyarország. Magyarországnak tartania kell magát az uniós jogszabályokhoz, és hatékonyabban kell védenie határait”. A belügyminiszter szerint mivel az EU sem reagál megfelelően a helyzetre, az Európai bizottság „teljesen hibás jelzéseket küld”, Ausztriának magának kell cselekednie, és fellépnie az illegális migráció ellen.