A magyar honvédség parancsnoka által emlegetett, vécében szerelt bombáról a NATO sem hallott még

A magyar honvédség parancsnoka által emlegetett, vécében szerelt bombáról a NATO sem hallott még

Áder János köztársasági elnök (j) vezérőrnaggyá lépteti elő Ruszin-Szendi Romulusz dandártábornokot a Sándor-palotában 2021. május 31-én.
MTI/Bruzák Noémi

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Amint lapunk is beszámolt róla, csütörtökön Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka sajtótájékoztatót tartott az afganisztáni menekítőmisszióról. Elmondták, a „Sámán” névre keresztelt hadművelet során – amelyben közel 100 fő vett részt – összesen 540 főt menekítettek ki. A korábban a magyar csapatoknak segítő afgánok több mint 80 százalékát is sikerült kihozni. 

E tájékoztatón Ruszin-Szendi elmondta: „Volt nemzet, amelynek gépén egy felszivárgó személy már bombát szerelt a vécében, de ez nem a magyar kontingenssel nem fordult elő″.

Az RTL Híradó ennek az állításnak próbált utána menni, nem sok sikerrel. Sem a Honvédelmi, sem a Külügyminisztérium nem szolgált részletekkel az incidensől.

Ami azonban még meglepőbb, hogy a NATO sem tudta megerősíteni, hogy az illemhelyen foganatosított bombaszerelés valóban megtörtént volna. Válaszukban leírták, hogy ilyen esetet egy kormány sem jelentett, és egyébként is az országok feladata, hogy a saját gépeiken történt incidenseket kommentálják. Az RTL sehol sem találta nyomát az állítólagos esetnek.

(via 444)