A michigani iskolai vérengző diák szüleit gondatlan emberöléssel vádolják, szökésben vannak

A michigani iskolai vérengző diák szüleit gondatlan emberöléssel vádolják, szökésben vannak

James és Jennifer Crumbley, a michigani lövöldöző diák szülei (Fotó: Oxford megyei sheriffi hivatal)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A michigani államügyész bejelentette, hogy négyrendbeli gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják meg az Oxford városában lévő középiskolában történt iskolai vérengzés elkövetője, Ethan Crumbley szüleit. A szülők a hír hallatán elmenekültek, jelenleg is szökésben vannak.

A vérengzésben négy tizenéves diák hunyt el, többen megsebesültek. A nyomozás során kiderült, hogy rengeteg figyelmeztető jel előzte meg a tragédiát. Ethan Crumbley egy nappal korábban a telefonján rákeresett a lőszerekre, amit az egyik tanár észre is vett, és jelentett az iskolavezetésnek.

Ugyancsak a lövöldözés előtt Ethan padján lövedékről és pisztolyról készített rajzokat találtak, mellettük a felirat: Vér mindenhol”, illetve „Nem múlnak el a gondolatok. Segítsenek”. Az incidensről értesíteni próbálták Ehan anyját, Jennifer Crumbley-t, akit csak üzenetrögzítőn értek el.

A nő később azt írta a fiának, hogy „LOL. Nem haragszom rád, de máskor jobban vigyázz, hogy ne kapjanak el.” Kiderült, hogy néhány nappal a vérengzés előtt a fiú apjával fegyvert vásároltak, holott Michiganben a fiatalkorúak számára tilos a fegyvertartás.

A házaspár az ellenük felhozott vádak hírére ismeretlen helyre távozott. Egy ATM-ből 4000 dollárt vettek fel, majd kikapcsolták a telefonjukat, nem lehet őket követni ez alapján.

(CNN)