A múlt héten minden huszonötödik dél-koreai koronavírusos lett

A múlt héten minden huszonötödik dél-koreai koronavírusos lett

A koronavírus (Forrás: NIAID/NIH)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben az orosz-ukrán háborúra figyel a világ, a koronavírus-járvány is felpörgött több országban. A Worldometers statisztikai oldal heti összesítése szerint az elmúlt hét napban Dél-Koreában több mint kétmillió (!) új fertőzést regisztráltak, ezzel az ázsiai ország áll a heti lista élén – náluk a korábbi héthez képest 44 százalékkal nőtt az esetek száma. Lakosságarányosan nézve ez egyébként azt jelenti, hogy minden 25. koreai lakos megfertőződött az elmúlt héten a vírussal.

Németország a második ebben a rangsorban, ott 1,4 millió új pozitív tesztet találtak, és 28 százalékos a növekedés az előző héthez képest. Vietnám szintén dobogós 1,2 millió új esettel, ugyancsak 28 százalékos növekedéssel.

Világszerte az elmúlt héten közel 11 millió új koronavírus-fertőzöttet találtak, és a járvánnyal kapcsolatos szövődményekben elhunyt 49 921 ember.