A német hadsereg két napnyi háborúra elegendő lőszerrel rendelkezik

A német hadsereg két napnyi háborúra elegendő lőszerrel rendelkezik

A Bundeswehr egyik kiképző PzH 2000-e (Fotó: Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha Németországnak hirtelen meg kellene védenie a területeit, maximum két napnyi konfliktusra lenne elegendő a muníciója – írta a német Business Insider szakértőkre, német politikusokra, illetve a német fegyveripar képviselőire hivatkozva.

A lap értesülései szerint a lőszerhiány megoldása sokrétű probléma, mivel nincs elegendő raktár a muníciók tárolásához, ezért az infrastruktúrát is ki kell építeni. Eva Högl, a Német Parlament védelmi biztosa szerint húszmilliárd Euróra lenne szükség a hiánypótláshoz. Más szakértők szerint 2030-ra harmincmilliárd eurós költségekkel lehetne csak megoldani a deficitet.

Ez azért fontos, mert ezt a hiányt a meglévő költségvetésből kell pótolni, ami még jobban megnehezíti a német szövetségi kormány helyzetét, tekintve, hogy a most kibontakozó lakhatási válság a német polgárokat sem kíméli.