A „Nemzetközi Légió” elitosztaga már harcol az oroszok ellen Ukrajnában

A „Nemzetközi Légió” elitosztaga már harcol az oroszok ellen Ukrajnában

Ukrán katona a kijevi Függetlenség terén 2022. február 28-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. A sárga karszalag az önkéntességet jelzi.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már harcol az oroszok ellen az Ukrajnába érkező külföldi önkéntesek, vagyis a „Nemzetközi Légió” egy elit különítménye. A kommandós egység az ukrán védelmi minisztérium felügyelete alatt hajt végre akciókat – állította hétfő délután az védelmi hírszerzés. A hírszerzés főparancsnoka, Kirillo Budanov gratulált az önkéntes harcosoknak, amiért meg akarják védeni az ukrán földet, asszonyokat és gyerekeket – ezekben az időkben minden segítség aranyat ér az ország számára Budanov szerint.

A hírszerzés vezetője szerint Vlagyimir Putyin rezsimje a Hitler és a Harmadik Birodalom sorsára jut, amiért totális háborút indított, és tömegesen mészárolja a civil lakosságot.

A közlemény szerint eddig több mint 20 ezer önkéntes katona csatlakozott a világ 52 országából Ukrajna hadseregéhez. Zömükben tapasztalt harcosok, akik közül sokan békefenntartó missziókban vettek részt korábban. Zelenszkij ukrán elnök négy nappal ezelőtt még 16 ezer külföldi önkéntes érkezéséről beszélt.