A Netflixet perlik a hoppon maradt orosz előfizetők

A Netflixet perlik a hoppon maradt orosz előfizetők

Háború Ukrajnában (Fotó: Defence of Ukraine/Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Netflix streamingszolgáltató története során először előfizetőiszám-csökkenésről volt kénytelen beszámolni, amit szerintük az okozott, hogy sok száz egyéb nyugati céghez hasonlóan ők is felfüggesztették tevékenységüket Oroszországban, ami 700 ezer felhasználó elvesztését eredményezte. Az orosz előfizetők egy része eközben csoportos pert indított a Netflix ellen, azt állítva, hogy a szolgáltatás megvonásával a cég megsértette előfizetői jogaikat.

Az Ukrajna ellen folyó orosz agresszió egyéb friss történései:

  •  Az orosz erők keleti offenzívája egyre nagyobb intenzitással zajlik. Az ukrán vezérkar közlése szerint a védők tartják magukat a mintegy 480 kilométeres fronton, sőt Marjinka várost vissza is foglalták az oroszoktól.
  • Ezzel összhangban a brit védelmi minisztérium hírszerzési jelentése szerint az ukrán védők valóban számos orosz támadási kísérletet vertek vissza. Az oroszok továbbra is logisztikai, technikai és környezeti nehézségekkel küzdenek, és a britek szerint „indiszkriminatív” módon támadják a polgári lakosságot és bármit, ami eléjük kerül.
  • Az orosz védelmi minisztérium újra ultimátumot adott Mariupol utolsó védőinek, akik az Azovsztal acélműben barikádozták el magukat, hogy tegyék le a fegyvert, különben elpusztítják őket. Az előző hasonló ultimátum eredménytelen volt.
  • A nyugati szövetségesek további katonai és pénzügyi segítséget ajánlottak fel Ukrajnának. Küldenek nekik repülőgépeket, Olaf Scholz német kancellár pedig pénzügyi támogatást ígért nekik, amiből német fegyvereket vehetnek.
  • Boris Johnson brit miniszterelnök szerint az Egyesült Királyság Brimstone hajók ellen bevethető rakétákat adományoz Ukrajnának.

Címkék: ukrajnai háború