A New York Times kénytelen volt megváltoztatni a címlap sztorijának címét

A New York Times kénytelen volt megváltoztatni a címlap sztorijának címét

A New York Times székháza Manhattan-ben (Fotó:Janne Räkköläinen, Flickr.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megváltoztatta címlapját a New York Times azt követően, hogy Nate Silver közismert statisztikus a következő megjegyzéssel osztotta meg a Twitteren az újság vezető anyagát: nem hiszem, hogy „Trump egységet hirdet a rasszizmussal szemben” címmel kellene írni a történtekről. A brit The Guardian napilap híre szerint a posztot – amely a 31 halálos áldozattal és több tucatnyi sérülttel járt támadásokról szóló cikket kritizálta – számos politikus és közéleti személyiség osztotta meg.

Ezt követően, a lap második kiadásában már „Harcolni kell a gyűlölet ellen, de nem fegyverrel” címmel jelent meg az írás. Időközben sokan azzal fenyegetőztek, hogy lemondják a lap előfizetését.

24 órán belül két tömegmészárlás történt Amerikában | Magyar Hang

A texasi El Pasóban és az ohiói Daytonban is lövöldözés volt. Az elsőnél vizsgálják, hogy vajon a támadás a spanyolajkúak ellen irányult-e.

Az amerikai lap szóvivője a Washington Postnak nyilatkozva elismerte hibájukat. Számos demokrata képviselő bírálta a világ egyik legismertebbjének számító újságot, köztük több elnökjelölt is. Szerintük a lap elferdítette Donald Trump amerikai elnök szavait.