A portugálok megfúrták Roman Abramovics tízmillió eurós villájának eladását

A portugálok megfúrták Roman Abramovics tízmillió eurós villájának eladását

Roman Abramovics, a Chelsea labdarúgóklub tulajdonosa tapsol az első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott Chelsea-Sunderland mérkőzésen a londoni Stamford Bridge Stadionban 2017. május 21-én (Fotó: MTI/EPA/Andy Rain)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A portugál külügyminisztérium blokkolta a szankciók által sújtott orosz milliárdos, Roman Abramovics 10 millió eurót érő portugáliai birtokának eladását  – írja a The Guardian a Publico portugál napilap nyomán.

Az Algarve régiójában lévő Quinta do Lago luxusüdülőhelyen található villa ingatlannyilvántartását március 25-én fagyasztották be a külügyminisztérium kérésére, így annak tulajdonjoga nem változhat meg.

A Chelsea angol futballklub egykori tulajdonosa, akit személy szerint is sújtottak a nyugati szankciók, 15 nappal azelőtt próbálta eladni az ingatlant a vagyonát kezelő, delaware-i székhelyű Millhouse Views LLC-n keresztül, hogy Oroszország háborút indított Ukrajna ellen. 

A legnagyobb portugál bank, a Caixa Geral de Depositos riasztotta a hatóságokat.

Abramovics tavaly portugál állampolgárságot kapott, mivel egy törvény szerint az Ibériai-félszigetről a középkor folyamán elűzött szefárd zsidók utódjai kérhetik a honosítást – írja a Portfólió.