A Putyin-Biden csúcstalálkozó eredményeként visszatér állomáshelyére az orosz nagykövet

A Putyin-Biden csúcstalálkozó eredményeként visszatér állomáshelyére az orosz nagykövet

Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai elnök a Genfi-tó partján található La Grange-villában rendezett csúcstalálkozójuk előtt 2021. június 16-án (Fotó: MTI/AP/Patrick Semansky)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Visszatér állomáshelyére Anatolij Antonov washingtoni nagykövet – közölte vasárnap az MTI beszámolója szerint a TASZSZ hírügynökség.

A misszióvezetőt szállító New York-i Aeroflot-járat vasárnap reggel szállt fel a seremetyjevói repülőtérről. A TASZSZ szerint Antonov hétfő reggeltől folytatja tevékenységét Washingtonban.

Vlagyimir Putyin orosz elnök amerikai hivatali partnerével, Joe Bidennel szerdán Genfben megtartott csúcstalálkozó után jelentette be, hogy a washingtoni orosz és a moszkvai amerikai nagykövet visszatér állomáshelyére.

Az orosz-amerikai kapcsolatokban jelentős lehűlést okozott Biden egy márciusi televíziós interjúja, amelyben az amerikai elnök igenlően válaszolt arra a riporteri kérdésre, vajon gyilkosnak tartja-e Putyint. A két misszióvezető ezután utazott haza konzultációra, ami a viszony megromlásának szembeötlő jele volt.