A Ryanair levélben buzdítja utasait, hogy tiltakozzanak „az idióta extraprofitadó” ellen

A Ryanair levélben buzdítja utasait, hogy tiltakozzanak „az idióta extraprofitadó” ellen

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án. (MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Levelet kaptak a Ryanair utasai a légitársaságtól szerdán, amelyben arra biztatják őket, hogy írjanak tiltakozó levelet Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek az extrapofit-adó miatt – értesült az rtl.hu. Az újonnan kivetett adó miatt megy már egy ideje az adok-kapok a kormány és a Ryanair közt, a cég vezérigazgatója, Michael O'Leary pedig többször is leidiótázta Nagy Mártont.

Mint írták, a levél végén egy gombnyomással létre is lehet hozni a sablonüzenetet, amelyet a kommunikacio [at] mk [dot] gov [dot] hu címre küld el a rendszer, azaz a Miniszterelnöki Kabinetirodának. Az angol nylevű levél személyesen Nagynak szól, és ilyen és ehhez hasonló mondatok vannak benne:

• „Mi, magyar emberek és családjaink most kénytelenek leszünk ezt az indokolatlan adót fizetni az ön kapzsisága és butasága miatt.”
•  „Tiltakozom a veszteséges, Magyarországról közlekedő utasszállító légitársaságok új »extraprofitadója« ellen. Semmiféle ilyen adó nem indokolt, amikor a Ryanair és a Wizz Air rekordveszteségről számol be.”
• „Követeljük, hogy haladéktalanul töröljék el ezt az adót, amely megnöveli a magyar utasok és családjaink légi utazási költségeit, és rontja Magyarország imázsát és hírnevét az Európai Unióban.”

A portál szerint az utasoknak szóló üzenetben a Ryanair meg is indokolja, miért kéri levélírásra utasait: „Szükségünk van a támogatására annak érdekében, hogy ezt az idióta és tisztességtelen, utasainkat terhelő adót eltöröljük”. A Ryanair egyébként az adó miatt utasonként 3900 forintnyi összeggel drágította meg repjegyeit azoknak, akik július elseje után utaznak velük. A pluszpénzt azokon is behajtják utólag, akik már az adó kivetése előtt vették meg repülőjegyüket. A kormány az ügy miatt fogyasztóvédelmi vizsgálatot indított a Ryanair ellen.

Címkék: Ryanair, Nagy Márton