A Siemens is szakít Oroszországgal

A Siemens is szakít Oroszországgal

Vlagyimir Putyin orosz elnök online megbeszélést folytat Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel a közös szövetségi állam legfelsőbb államtanácsának ülése alkalmából Szevasztopolból 2021. november 4-én (Fotó: MTI/AP/Szputnyik/Mihail Mecel)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Távozik az orosz piacról a Siemens is, derült ki a német elektronikai cég negyedéves gyorsjelentéséből. Közlésük szerint már az invázió kezdetekor leállították az új üzletszerzésre vonatkozó tevékenységeket, ahogy a nemzetközi szállítást is, most pedig minden ipari tevékenységüket leállítják.

A vállalat elnök-vezérigazgatója, Roland Busch közölte, nehéz volt meghozni a döntést, miután már százhetven éve aktívak Oroszországban. Egyébként humanitárius segítséget is nyújtanak Ukrajnában.

A 24.hu az erről szóló hírben megjegyezte azt is, a 309 ezer embert foglalkoztató cég a háború ellenére is jól teljesít. Idén január elseje és március harmincegyedike között tizenhat százalékkal nőtt a vállalat bevétele, ami így meghaladta a tizenhét milliárd eurót.
.