Egy spanyol karácsonyi partin közel 70 orvos és ápoló lett covidos

Egy spanyol karácsonyi partin közel 70 orvos és ápoló lett covidos

Forrás: Fusion Medical Animation/Unsplash

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A dél-spanyolországi Malaga regionális kórházának orvosai és ápolói karácsonyi bulit szerveztek, a bulit követően a 170 résztvevőből 68 egészségügyi szakember covid-tesztje lett pozitív. A BBC értesülése szerint többségük a malagai kórház intenzív osztályának dolgozói. 

A karácsonyi partin való részvétel feltétele volt a negatív antigén teszt, emellett valamennyien be voltak oltva, és senki nem tapasztalt magán covid-ra utaló tüneteket. 

A járvány terjedésének megakadályozása érdekében az andalúz egészségügyi hatóságok azt javasolják, az emberek lehetőség szerint ne vegyenek részt karácsonyi összejöveteleken. Az elmúlt hetekben Spanyolországban is növekedett a koronavírusos esetek száma, a járvány kezdete óta 5,1 millió fertőzöttet és ezzel összefüggésben 88 ezer halottat regisztráltak. 

A múlt héten Carolina Darias spanyol egészségügyi miniszter kizárta, hogy kötelezővé tennék a védőoltást. Utalt arra, hogy Spanyolországban magas az átoltottság (74 százalék), így nincs szükség efféle intézkedésre. Ehelyett a távolságtartás és maszkviselés fontosságát hangsúlyozzák.