A spanyolok után a franciáknál is átlépte a fertőzöttek száma az egymilliót

A spanyolok után a franciáknál is átlépte a fertőzöttek száma az egymilliót

Koronavírus-teszthez mintát vesznek az országos szűrővizsgálaton (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 A világon már 41 171 093 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 130 597, a meggyógyultaké pedig 28 040 033 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint csütörtök reggeli adatai szerint. Egy nappal korábban hozzávetőlegesen 440 ezerrel kevesebb fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 6,5 ezerrel volt kisebb, a meggyógyultaké pedig 194 ezerrel volt kevesebb.

A fertőzés 189 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek. A SARS-CoV-2 vírus okozta, Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol már 8,3 millió embert fertőzött meg, 222 ezren haltak bele.

Indiában 7,6 millió fertőzöttet, Brazíliában 5,3 milliót, az oroszoknál pedig 1,4 milliót jegyeztek fel. Ami Európát illeti, elsőként Spanyolországban kúszott egymillió fölé az igazolt fertőzöttek száma, de már a franciáknál is – igaz, csak pár százzal – de már átlépte az egymilliót ez a szám csütörtök reggelre. Az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma több mint 792 ezer fő.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírust, amely Vuhan kínai nagyvárosból terjedt el.