A Szabad Európa ukrán szerkesztőségének tagja is meghalt Kijev bombázása során

A Szabad Európa ukrán szerkesztőségének tagja is meghalt Kijev bombázása során

Fotó: Vera Girich Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy Kijevre mért orosz támadásban meghalt a Szabad Európa Rádió ukrán szerkesztőségének újságírója és producere, Vera Girich – tudatta a Szabad Európa ukrán kiadása.

Vera Girich 2018-tól a Szabad Európa Rádió, korábban pedig ukrán tévécsatornák munkatársa volt. A házat, amelyben az ukrán fővárosban lakott, orosz rakéta találta el csütörtökön, a holttestét a romok alatt találták meg péntek reggel. A 25 emeletes épület két emelete részben elpusztult, és tűz is kiütött, négy embert kórházba szállítottak.

A támadás Antonio Guterres ENSZ-főtitkár látogatását követően történt, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint rögtön a tárgyalások után lőni kezdték Kijevet.

Az orosz védelmi minisztérium a támadás kapcsán úgy nyilatkozott, hogy a nagy pontosságú rakétákkal a kijevi Artem rakétagyárak termelőegységeit pusztították el, de a Szabad Európa szerint az ukrán hatóságok nem jelezték, hogy ez valóban megtörtént volna.

Címkék: ukrajnai háború