A szerb elnökre küldött magyar bérgyilkos hihetetlen története

A szerb elnökre küldött magyar bérgyilkos hihetetlen története

Belgrád, 2020. május 15. Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Aleksandar Vucic szerb elnök sajtótájékoztatóra érkezik Belgrádban 2020. május 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Dér Csaba ma Budapesten a rendőrségen felfedte, hogy a térségből két bűnözői csoport is megkereste és ajánlatot tett neki, hogy megöljön engem – nyilatkozta csütörtökön Aleksandar Vucic szerb elnök, miután az egyik szerb kormánypárti bulvárlap magyar rendőrségi forrásokra hivatkozva arról írt, hogy a számos gyilkossági ügyben gyanúsított vajdasági magyar férfi vallomást tett erről a magyar rendőrségen. Mint az ilyenkor lenni szokott, a hír azonnal végigfutott a szerb kormánypárti portálokon anélkül, hogy utána néztek volna annak, hogy mi is lehet az alapja ennek az egyáltalán nem mindennapi hírnek.

Velük ellentétben a Nova.rs ellenzéki portál nem sajnálta az időt, hogy utánajárjon, mi is történhetett valójában. A lap újságírója utánanézett a hír eredetének, így gyorsan kiderült, hogy Dér vallomásáról korábban semmi nem jelent meg a magyar médiában, a legutolsó hír, amelyben a bérgyilkosról írtak, már több mint egy hónapos. Ráadásul a jelek szerint a magyar média egyáltalán nem kapta fel a fejét a hír hallatán, így a tíz legolvasottabb magyar portál között egy sem volt, ami a szerb bulvárlap hírének megjelenése után akár egy nappal is átvette volna a szerb bulvársajtó értesülését.

De legalább ennyire fontos kérdés, hogy egy több gyilkossággal vádolt bérgyilkos miért is fedte volna fel épp a magyar rendőröknek azt az üzleti ajánlatot, amit a szerb elnök meggyilkolására kapott? A lap szerint valószínűtlen, hogy Dér egy ilyen vallomással akart volna jobb feltételeket biztosítani magának egy magyar börtönben, ráadásul úgy, hogy ez a megbízatás nem is a magyar hatóságokra tartozik, amelyek adott esetben jobb feltételeket biztosíthatna a férfinak.

Ám ami igazán gyanús Dér „vallomásával” kapcsolatban, az éppen a két ország közti „kozmikus sebességű” információcsere – véli a Nova.rs. Pontosabban: szinte lehetetlen, hogy a magyar nyomozók kihúztak egy vallomást Dérből, hogy a férfi két megbízatást is kapott, hogy gyilkolja meg Vucicot, majd egy-két óra múlva a szerb bulvárlapok már meg is kapják az erről szóló információkat. Ugyancsak gyanakvásra kelt okot, hogy Dér állítólag éppen akkor állt elő ezzel a történettel, amikor a távollétében megkezdődött a bírósági eljárás Nebojsa Markovic megölése ügyében, akit tévedésből gyilkolhatott meg egy másik férfi helyett. Végül pedig az is kétségre ad okot a hír kapcsán, hogy Dér megbízatásról szóló vallomása volt az egyetlen „exkluzív” hír, arról viszont egy szó sem esett, hogy kik voltak a megbízók, vagy hogy a bérgyilkos végül miért nem vállalta el a munkát. Pedig éppen ezek az információk nagyban segítették volna a szerb elnököt a maffia ellen folytatott háborúban.