A Tesla-vezér nem fél a hatóságtól, újranyitotta kaliforniai üzemét

A Tesla-vezér nem fél a hatóságtól, újranyitotta kaliforniai üzemét

Elon Musk 2019-ben (Fotó: Wikimedia/Steve Jurvetson)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újraindította az elektromos autókat gyártó Tesla a kaliforniai üzemét az állami és megyei tiltás ellenére is. Ezt Elon Musk, a cég vezérigazgatója jelentette be Twitter-bejegyzésében, amely arra szólította fel a hatóságokat, ha ezért valakit őrizetbe kell venni, az ő legyen. Még azt is leírta, hogy ha valaki keresné, az összeszerelősoron találják. A bejegyzését szemléző Qubit.hu tudományos portál megjegyezte, hogy a törvények szerint az előírások ellenére intézett gyárnyitás napi ezer dollár bírságot, illetve 90 nap elzárást is vonhat maga után.

Musk bejegyzésének előzménye, hogy az Alameda megyei közegészségügyi szerv úgy ítélte meg, hogy a Tesla nem létfontosságú terméket gyárt, ezért nem is nyithat meg karantén idején. A hatóság hétfőn figyelmeztette is a céget, hogy a nyitással megszegik a közegészségügyi rendet. Ám a cikk szerint nem mentek ki a hatóságok ellenőrzésre a céghez.

Két nappal a gyár újranyitása előtt egyébként arról posztolt Musk, hogy a Tesla beperelte a megyei egészségügyi szervet, és kilátásba helyezte az üzem elköltöztetését Kaliforniából.

Los Angeles lassú újranyitásra készül, hónapokig maradhatnak a korlátozások | Magyar Hang

Július végéig várhatóan nem indul újra az élet.

Még szerda reggel lapunk is beszámolt Barbara Ferrer, Los Angeles megye közegészségügyi vezetőjének bejelentéséről, amelyben arról beszélt: a Kalifornia állambéli Los Angelesben július végéig nem indul újra az élet.