A válogatottból már kitették, akár az egész karrierjét bukhatja a Manchester United csapatkapitánya

A válogatottból már kitették, akár az egész karrierjét bukhatja a Manchester United csapatkapitánya

Harry Maguire, a Manchester United játékosa (piros mezben) a Chelsea elleni első osztályú angol labdarúgó-bajnokságban játszott mérkőzésen a londoni Stamford Bridge stadionban 2020. február 17-én (Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A közvélemény figyelmének középpontjában lévő sztársportolók hírnevükben és ismertségükben bízva sokszor többet engednek meg maguknak, mint kellene, később ennek a levét ihatják. Így járt a világ legdrágább védője, Harry Maguire, a Manchester United csapatkapitánya, aki az elmúlt hét végét egy görögországi börtönben töltötte, mert egy átmulatott éjszakát követő hajnali verekedés után az intézkedő rendőrökre támadt.

Érdemes kicsit részletezni az utóbbi ügyet, hiszen abból a hatalmas vagyonokat kereső sztárok életéről, hozzáállásáról is sokat megtudhatunk.

Maguire története röviden a következő: múlt csütörtökön a felkapott görögországi buliszigeten, Míkonoszon egy születésnapi partit követően verekedésbe keveredett egy társasággal, amely állítólag már korábban is be-beszólogatott neki, gyalázva őt és klubját. A hírek szerint a védő akkor még tűrte az inzultust, később azonban húgát védve ment ökölre. Az egyik változat szerint valamit beleraktak a lány italába, a másik szerint pedig késsel vágták meg. Nem is a verekedéssel volt gond, hanem hogy az intézkedő rendőröket is megtámadta, majd miután rádöbbent, mint is tett, megpróbálta megvesztegetni őket azt hangoztatva, hogy nagyon gazdag, a Manchester United csapatkapitánya, angol válogatott. 

Maguiret két napra börtönbe zárták, majd az ügy bíróság elé került, ahol bár váltig hangoztatta ártatlanságát, testi sértéssel, megvesztegetési kísérlettel és nyilvánosság előtti káromkodással vádolták, és 21 hónap 10 nap börtönbüntetésre ítélték. Igaz, ennek végrehajtását felfüggesztették, miután Görögországban korábban nem követett el bűncselekményt.

Az eset a játékos egész életére komoly befolyással lehet, hiszen Gareth Southgate szövetségi kapitány az ítélet ismeretében azonnal kirakta a Nemzetek Ligája meccsre készülő angol válogatott keretéből, holott az eljárás első szakaszában még azt hangoztatta, bízik Maguire ártatlanságában, ezért nem lát okot arra, hogy kihagyja a keretből. 

Azt még nem tudni, lesz-e következménye az ügynek klubcsapatában, az azonban bizonyos, hogy komoly figyelmeztetés a 27 éves játékos számára, aki alig egy éve került a korábbi bajnok Leicester City csapatától a nagy múltú manchesteri gárdához 80 millió fontért, ahol amúgy is pergőtűzben van, mert a kritikusok szerint nem váltotta be a megvásárlásához fűzött reményeket. Egyelőre a United kitart játékosának ártatlansága mellett. Közleményükben azt hangoztatják, hogy a játékos ügyvédeinek nem volt idejük tanulmányozni az utolsó pillanatban beadott vádat, illetve hangsúlyozták, hogy fellebbeznek az ítélet ellen.

De a válogatott számára is problémát jelent meggondolatlan viselkedése, hiszen néhány nappal a következő meccs előtt kell gondoskodni Southgate-nek a védő pótlásáról. 

Száz szónak is egy a vége, bárhogyan is végződik a történet, azt biztos, hogy Maguirenak a jövőben alaposan meg kell fontolnia, miként viselkedik az ilyen kiélezett helyzetben, és csak reménykedhet abban, hogy az eset nem töri derékba pályafutását. Ez a mostani eset pedig jó tanulság lehet más sztársportolók számára is.