A WHO üzent Európának: Ne kövessük el ugyanazt a hibát, mint tavaly!

A WHO üzent Európának: Ne kövessük el ugyanazt a hibát, mint tavaly!

A SARS-CoV-2 koronavírus elektronmikroszkópos képe (Fotó: Scripps Research)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ne kövessük el még egyszer azt a hibát, amit tavaly – figyelmeztetett csütörtökön sajtótájékoztatón az Egészségügyi Világszervezet regionális igazgatója annak kapcsán, hogy már jelen van Európában a koronavírus Indiából indult Delta variánsa.

Az Egészségügyi Világszervezet európai regionális igazgatója, Hans Kluge csütörtökön sajtótájékoztatón beszélt arról: elterjedhet Európában az erősen fertőzőképes Delta variáns, és az is lehetséges, hogy néhány oltóanyagot képes „kikerülni”.

Számos országban lassan feloldják a járvány miatt elrendelt korlátozásokat, és ismét sok lehetőség van a találkozásokra, miközben a veszélyeztetettek egy részének még mindig nincs védettsége, főleg a 60 év feletti korosztályban – hívta fel a figyelmet.

Kluge arra figyelmeztetett: „ilyet már láttunk”, amikor múlt nyáron elsősorban fiatalabb korosztályok körében terjedt a koronavírus, aztán elérte az idősebbeket is, hozzájárulva ahhoz, hogy újra fellángoljon a járvány, ami 2020 őszén és telén újabb lezárásokhoz és halálesetekhez vezetett. „Ne kövessük el még egyszer ezt a hibát!” – mondta.

A WHO regionális igazgatója nem szólította fel a lakosságot arra, hogy kerülje az utazást, csak arra, hogy viselkedjenek felelősségteljesen. Ezen kívül az oltási kampányok felgyorsítását sürgette Európában.