Abortuszellenes tüntetésen mondott beszédet Donald Trump

Abortuszellenes tüntetésen mondott beszédet Donald Trump

Donald Trump Floridában 2019. március 29-én (Fotó: Reuters/Joshua Roberts)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormányzat családbarát és életbarát amerikai nemzetért dolgozik – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a Menet az életért nevű, családbarát és abortuszellenes rendezvényen, amelyen az amerikai történelemben elsőként vett részt hivatalban lévő elnök. A washingtoni kongresszus előtt rendezett meneten tízezrek vetek részt az MTI tudósítása szerint.

– Nagy megtiszteltetés, hogy a történelemben az első amerikai elnök lehetek, aki részt vesz a Menet az életért rendezvényen – fogalmazott Trump, és hangsúlyozta, hogy „a meg nem született gyermekeknek soha nem volt nagyobb védelmezőjük a Fehér Házban”.

Az elnök kiemelte az emberi élet szentségét és méltóságát, és hangsúlyozta azt is: minden új élet „szeretetet hoz a világba”. A Bibliát idézve úgy fogalmazott: minden ember „csodálatosan van megalkotva”.

Megy a vita Trump elnök esetleges felelősségre vonása körül | Magyar Hang

Élesen bírálta és szélsőségesnek minősítette a demokrata párti politikusok abortuszt támogató álláspontját. – Amikor az abortuszról van szó, a demokraták a legradikálisabb és legszélsőségesebb álláspontokat teszik magukévá, és ebben az országban ezt láttuk tőlük évtizedeken keresztül – jelentette ki. Konkrét példákat is említett, köztük azt az Egyesült Államokban nagy vitát kiváltott virginiai törvényt, amely lehetővé teszi az abortuszt még a születés pillanatában is.

Donald Trump leszögezte: kormányzata sok intézkedést hozott a művi terhességmegszakítás gyakorlatának visszaszorítására. Ezt illetően is konkrét példákat hozott fel: a többi között felidézte, hogy a kormányzat csökkentette az adófizetők pénzéből támogatott abortuszklinikáknak folyósított szövetségi támogatást.