Áder kihirdette az EP-választás időpontját: május 26-án járulhatunk az urnákhoz

Áder kihirdette az EP-választás időpontját: május 26-án járulhatunk az urnákhoz

Az Európai Parlament ülése (forrás: Európai Parlament)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Május 26-án szavazhat az ország az Európai Parlamenti választásokon - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal Áder János államfő döntését. 

A hivatal weboldalán ma megjelent közlemény szerint az Európai Tanács döntése értelmében az unió országaiban 2019. május 23. és 26. között kell megtartani az európai parlamenti választásokat.

„Alkotmányos kötelességemnek eleget téve, összhangban az uniós rendelkezésekkel és hazánk Alaptörvényében foglaltakkal, az európai parlamenti választások magyarországi időpontját 2019. május 26-ára írom ki. A választás valamennyi választójoggal rendelkező honfitársunk számára lehetőség arra, hogy a következő öt esztendőben befolyásolja az Európai Unió jövőjét"

- közölte Áder János.

Gyengülnek az európai populisták | Magyar Hang

Közzétette második mandátumbecslését az Európai Parlament. Májusig kéthetente, májusban, az EP-választás hónapjában pedig minden héten bemutatja az EP ezt a dokumentumot, amelyet a tagállamokban több, nemzeti közvéleménykutató adataira támaszkodva készítenek. Az új felmérés tartalmaz kisebb-nagyobb változásokat a két héttel ezelőttihez képest. A leginkább szembetűnő, hogy a populista pártok gyengültek, illetve nem tudták növelni szavazóik számát.