Trump a Twitteren hergel

Trump a Twitteren hergel

Donald Trump amerikai elnök integet útban egy helikopterhez, amely a Bethesdában lévő Walter Reed katonai kórházba szállítja a washingtoni Fehér Házból 2020. október 2-án. Trump elővigyázatosságból, orvosai tanácsára ment kórházba (Fotó: MTI/AP/Alex Brandon)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gurzó Ákos jelenti az Egyesült Államokból:

Helyszíni sajtóinformációk szerint beszédet mond amerikai idő szerint délután vagy kora este Joe Biden demokrata elnökjelölt. Az újraválasztásáért küzdő Donald Trump közben a Twitteren hergeli híveit.

A Biden-kampánystábtól származó információk szerint beszédet fog mondani pénteken a demokrata párti politikus. A pontos időpont és helyszín nem ismert, de az elmúlt napok tapasztalatai szerint a wilmingtoni kongresszusi központ tűnik kézenfekvőnek. Eredetileg itt alakították ki a november 3-i választások éjszakájára az eredményváró buli helyszínét, színpaddal, fény- és hangtechnikával, valamint a médiaállásokkal. A helyszín azóta is változatlan, folyamatosan tartanak hang- és fénypróbákat, hogy bármikor készen álljanak a Biden-bejelentésre. 

Mindeközben Donald Trump a Twitteren hergeli híveit a Fehér Házból. Reggel a pennsylvaniai hírekre ébredve a philadelphiaiakat sértegette. Utána arról írt, hogy a „radikálisan baloldali demokraták” szenátus elleni támadása miatt felértékelődik az elnökség. Majd világba kiáltotta a kérdést, hogy hol vannak a hiányzó katonasági szavazólapok Georgiában.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.