Amióta nem Trump az elnök, meredeken zuhan a CNN nézettsége

Amióta nem Trump az elnök, meredeken zuhan a CNN nézettsége

A CNN óriás logója a tévétársaság atlantai központja előtt (Fotó: Bruno Pinheiro/Flickr)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szavazásra hajlandó amerikaiaknak, akik rendszeresen figyelik a híreket, most már csak alig 25 százaléka nézi a demokratákhoz közeli, liberálisként számon tartott CNN kábeltelevíziós hírműsorait – állítja május elején készült országos felmérésében a Rasmussen Reports. Az MTI által is idézett közvélemény-kutató szerint megkérdezettek 45 százaléka inkább a többnyire konzervatív, jobboldali, republikánus-közeli álláspontokat és véleményeket közvetítő Fox hírtelevízió híreire kíváncsi, 21 százalékuk pedig a radikálisan baloldaliként elkönyvelt MSNBC televíziót pártolja.

– Ezek az adatok éles fordulatot jeleznek a négy esztendővel ezelőttiekhez képest, amikor Trump elnöksége aranybánya volt a CNN-nek – írta a Rasmussen Reports.

A New Jerseyben lévő intézet visszaidézte a 2017 tavaszán készített felméréseit is: 2017 júniusában például a kábeltévék rendszeresen hírfogyasztói körében a CNN nézettsége átlagosan 47 százalékos volt, míg a Fox mellett a megkérdezettek 33 százaléka döntött. Az MSNBC nézettsége akkor 16 százalék körül mozgott.

Sok szavazó úgy fogalmazott a kutatóknak, hogy amióta Joe Bident beiktatták a hivatalába, a riporterek az új elnököt nem kérdezik olyan agresszívan, mint tették azt Donald Trumppal. A megkérdezettek több mint fele (53 százaléka) úgy gondolja, hogy – a Rasmussen megfogalmazásában – az újságírók az új elnök „zsebében vannak”.