Angela Merkel utolsó, több mint 600. kancellári videoüzenetében az oltásokra bíztat

Angela Merkel utolsó, több mint 600. kancellári videoüzenetében az oltásokra bíztat

Angela Merkel a CDU központjában 2018. szeptember 24-én (Fotó: Reuters/Hannibal Hanschke)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Angela Merkel német kancellár az elmúlt 15 évben több mint 600 alkalommal közölt rövid videóüzeneteket az aktuális közéleti témákról. A most nyilvánosságra hozott utolsó kancellári üzenetében a koronavírus-járványé volt a főszerep.

 

Merkel így fogalmazott: „Még egyszerr nyomatékosan arra kérem önöket, hogy vegyék komolyan ezt a vírust”, mivel a járvány jelenlegi hulláma a kancellár szerint rendkívül drámai helyzetet teremtett Németországban. Az ország egyes területein az intenzív osztályok kapacitása gyakorlatilg teljesen kihasznált.

„Az új omikron variáns még inkább fertőzőképesebbnek tűnik, ezért oltassa be magát, akár első alkalommal, akár az ismétlőoltással” – mondja Merkel.

A kancellár, azokhoz szólva, akik „ésszerűen viselkednek és megértik a helyzet súlyosságát”, így fogalmazott: „önök alkotják a lakosság nagy többségét. Olyan polgári felelősségtudatról tettek tanúbizonyságot, ami ennyire csodálatossá teszi az országunkat. Enélkül egy kancellár vagy kormány sem érhet el semmit.”

Merkel visszatekintett a videóüzenetek 2006-os kezdetére is, amikor még ritkaság volt, hogy egy politikus közvetlenül is megszólítja az embereket az interneten.