A beoltott brazilokat, indiaiakat is karanténba küldik az angolok

A beoltott brazilokat, indiaiakat is karanténba küldik az angolok

Aron Van de Pol / Unsplash

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy új beutazási rendelet értelmében az AstraZeneca, Pfizer, Moderna és Janssen vakcinával teljesen beoltottak az Angliába történő belépésnél csak akkor minősülnek védettnek, ha az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Új-Zélandról, Dél-Koreából és az Európai Unióból érkeznek, ha máshonnan, akkor nem, ezér 10 napra karanténba kell vonulniuk, ha az adott állam a besorolási státusza ezt megköveteli- adta hírül a The Giuardian nyomán a Hír24.

Hogy mi értelme van az új szabálynak, azt egyelőre senki nem tudja. Shashi Tharoor magas rangú indiai politikus például arról beszélt, tiltakozásul lemondja a soron következő diplomáciai találkozóit, melyekben Anglia érintett. Szerinte támadó az intézkedés. Egy latin-amerikai diplomata azt mondta, egyetlen embert sem ismer, akit nem idegesített fel ez a lépés. A neve elhallgatását kérő megszólaló azt mondta, nem fér a fejébe a döntés, és nem is tudja megmagyarázni, mi ennek a hátterében, de az biztos, hogy igazságtalan.

Címkék: Anglia, COVID–19