Apró fémnyilakat találtak a bucsai holttestekben

Apró fémnyilakat találtak a bucsai holttestekben

Tömegsírból kihantolt emberek nejlonzsákba helyezett holttestei a Kijev melletti Bucsában 2022. április 7-én (Fotó: MTI/EPA/Roman Pilipej)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Apró fémnyilakat, úgynevezett fléchette-ket találtak civilek tucatjaiban a bucsai tömegsírokban talált holttesteket vizsgáló patológusok. A fémnyilak a fejbe vagy a mellkasba fúródtak be, írja a The Guardian.

Fegyverszakértők szerint a 3-4 centiméter hosszúságú nyilak az orosz tüzérség által kilőtt lövedékekből származnak, és ilyeneket az első világháború idején használták széles körben.

Vladiszlav Pirovskij ukrán igazságügyi orvosszakértő is megerősítette, hogy több, nagyon vékony, szöghöz hasonló tárgyat találtak férfiak és nők holttestében. „Ezeket nagyon nehéz megtalálni a testben, annyira vékonyak. A vizsgált holttestek többsége a Bucsa-Irpin régióból származik” – tette hozzá.