Áradás New Yorkban: rendkívüli állapotot hirdettek

Áradás New Yorkban: rendkívüli állapotot hirdettek

Nézők menekülnek a felhőszakadás elől az amerikai nemzetközi teniszbajnokság helyszínén, a New York-i Flushing Meadowsban 2021. szeptember 1-jén. MTI/EPA/Justin Lane

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Özönvízszerű eső okoz áradást New Yorkban, a metrójáratot is elárasztotta a víz – számolt be róla az Időkép.

Az Ida hurrikán pusztítása miatt így újabb katasztrófával kell szembesüljenek, a csatornák nem bírnak el ilyen mennyiségű vizet. Egy óra alatt nyolcvan milliméter eső hullott, ami átlagos év alatt másfél hónap alatt jön össze a CNN cikke szerint.

New York polgármestere, Bill de Blasio rendkívüli állapotot hirdetett, megtiltva a közlekedést. Arra kértek mindenkit, hogy ki se menjenek az utcára, a metrójáratokat és a vonatot pedig leállították. Csütörtökön legalább féltucatnyi metrószerelvényt evakuáltak, amelyek az állomások között rekedtek.

New Jerseyben is rendkívüli állapotot hirdettek, itt a viharnak már legalább egy halálos áldozata van, ő megfulladt az áradás miatt. Milluca Hillben egy tornádó legalább kilenc házat pusztított el, míg Kearnyben egy posta teteje omlott be.

Egyes híradások szerint legalább 9 halálos áldozatot követelt a vihar New Yorkban és New Jerseyben, így például négy ember életét vesztette Brooklynban és Queensben, miután pincékben rekedtek, amikor a víz elöntötte őket.

Az Ida négyes erősségű hurrikánként csapott még le Louisianára, itt egymillióan maradtak áram nélkül. A hurrikán azóta trópusi viharrá „szelídült”.