Arizonai rendőröket helyeztek kényszerszabadságra, mert nem mentettek ki egy fuldokló hajléktalant a vízből

Arizonai rendőröket helyeztek kényszerszabadságra, mert nem mentettek ki egy fuldokló hajléktalant a vízből

Sean Bickings (balra) és a rendőrök az ugrás előtt a testkamera felvételén (Fotó: tempe-i rendőrség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az arizonai Tempe város melletti tó partjára még május végén riasztották a rendőröket, mivel két személy dulakodott egymással. Amikor azonban kiértek, a személyek, Sean Bickings és partnere azt állították, hogy nem verekedtek, és nem is akartak egymás ellen feljelentést tenni.

A rendőrök éppen azzal voltak elfoglalva, hogy az adataikat ellenőrizték a nyilvántartásban, amikor Bickings hirtelen felmászott a tó partját elzáró korláton. Majd azzal a felkiáltással, hogy úszik egyet, leugrott a méterekkel lejjebb lévő vízbe.

Az arizonai rendőrség most bocsátotta ki az incidensről készült testkamerás felvételeket, amelyeken hallható, amint a rendőr azt válaszolja a vízben fuldokló ember segélykiáltásaira, hogy „Nem fogok maga után ugrani”. 

Bickings partnere sírva kérleli a rendőröket, hogy csináljanak valamit, mert a férfi „itt fullad meg a szemeik előtt”. A rendőrök azzal próbálják nyugtatni, hogy szereznek egy csónakot, de eszük ágában sincs Bickings után vetni magukat a vízbe. A férfi többé nem jött felszínre: megfulladt.

A rendőröket, akik személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, most kényszerszabadságra helyezték a segítségnyújtás megtagadása miatt, amíg ügyüket kivizsgálják.

Az incidensről szóló videót ITT tekintheti meg.

Címkék: Arizona, fulladás