Arnold Schwarzenegger üzenete az orosz katonáknak: „Ez egy törvénytelen háború!”

Arnold Schwarzenegger üzenete az orosz katonáknak: „Ez egy törvénytelen háború!”

Arnold Schwarzenegger üzent az orosz katonáknak (Képernyőfelvétel: Arnold Schwarzenegger / Twitter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Videóüzenetben fordult az orosz néphez és az orosz katonákhoz Arnold Schwarzenegger. A hollywoodi legenda és Kalifornia állam egykori kormányzója azt mondta: „el kell mondania az igazat” az oroszoknak arról, hogy a kormányuk miért indított háborút. 

A Twitteren megjelentetett videóüzenetben Arnold Schwarzenegger kifejezetten az orosz katonákhoz is szólt: „Az életeteket, a végtagjaitokat, a jövőtöket egy értelmetlen háborúban áldozzák fel, amit az egész világ elítél” – mondta Schwarzenegger a The Guardian összefoglalója szerint. 

Arnold Schwarzenegger Ausztriában nőtt fel, és korábban már beszélt arról, hogy édesapja Leningrád ostrománál küzdött a második világháborúban, és élete hátralévő részében fizikai fájdalmakkal és bűntudattal küzdött amiatt, amit ott átélt. 

Kalifornia állam egykori kormányzója az ukrajnai invázióról azt mondta: „Néhány orosz katonának azt mondták, hogy a nácik ellen fognak küzdeni. Másoknak azt, hogy az ukrán emberek hősökként köszöntik majd őket... de egyik sem igaz”. Majd így folytatta: „Azok az orosz katonák, akik nézik ezt a videót, már sokat tudnak az igazságról, amiről beszélek. A saját szemetekkel láttátok. Nem akarom, hogy derékba törjön az életetek, mint az apámé. Ez nem az a háború, amelyekben a nagyapáitok és dédnagyapáitok küzdöttek, hogy megvédjék Oroszországot. Ez egy törvénytelen háború”.

Schwarzenegger arról is beszélt, hogy az orosz nép „ereje és jó szíve” mindig inspirálta őt, és arra szólította fel őket, hogy ne higgyenek a Kremlnek, amikor azt mondja, hogy a háború célja Ukrajna „nácitlanítása”.