AstraZeneca-vakcinákat ad a magyar kormány Észak-Macedóniának

AstraZeneca-vakcinákat ad a magyar kormány Észak-Macedóniának

Az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésû, koronavírus elleni vakcinája fecskendõkben elõkészítve az oltáshoz a budapesti Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban 2021. május 4-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország hatezer adag AstraZeneca oltóanyagot bocsát Észak-Macedónia rendelkezésére mintegy háromezer határőr beoltására – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter észak-macedón kollégájával, Bujar Osmanival közös szkopjei sajtótájékoztatóján szerdán.

Az eseményről beszámoló MTI hír szerint Szijjártó Péter hangsúlyozta: a keleti vakcináknak köszönhetően Magyarország ma abban a helyzetben van, hogy másoknak is tud segíteni. Kiemelte: minél eredményesebb a szomszédos országok védekezése, annál nagyobb biztonságban van Magyarország is.

A miniszter szerint különösen igaz ez Észak-Macedónia esetében, amely a balkáni migrációs útvonalon fekszik, és így egyszerre kell szembenéznie a világjárvány, illetve a migrációs nyomás kihívásaival. – Ha Észak-Macedónia nem tudja megállítani a migrációs hullámot, akkor az Európai Unió külső határain nőni fog a nyomás – tette hozzá Szijjártó Péter.