„Átkozott gyermek-, és idősgyilkosok” feliratú autóval hajtottak neki a berlini kancellári hivatal kapujának

„Átkozott gyermek-, és idősgyilkosok” feliratú autóval hajtottak neki a berlini kancellári hivatal kapujának

Rendőrök őrizetbe vesznek egy férfit, aki autójával nekihajtott a berlini kancellári hivatal kapujának 2020. november 25-én (Fotó: MTI/EPA)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Belehajtott egy autó szerdán Berlinben a kancellári hivatal zárt főkapujába. Az autó sofőrjét őrizetbe vették. A hatóságok már vizsgálják, hogy szándékosan hajtott-e neki a hivatal épülete körüli kerítés kapujának – közölte a német főváros rendőrsége egy Twitter-bejegyzésben.

Az incidens idején az épületben tartózkodott a német kormány több tagja is.

A Bild című lap beszámolója szerint politikai indíttatású támadás történhetett. Erre utal, hogy az autó egyik oldalán az „Átkozott gyermek-, és idősgyilkosok”, a másik oldalán pedig a „Le a globalizációs politikával!” felirat olvasható. A lap szerint ugyanezzel a sötét kombival 2014-ben is nekihajtottak a kancellári hivatalán főkapujának. Akkor az egyik oldalon a „Le a gyilkos klímaváltozással!”, a másikon a „Szeretlek, Nicole” felirat állt, ugyanolyan betűkkel, amilyenekkel a szerdai üzeneteket elhelyezték. A 2014-es esetben az autó kis sebességgel hajtott neki a kerítésnek, sérülés nem történt, a 48 éves sofőrt őrizetbe vették.

(MTI)