Átlépte az amerikai covidáldozatok száma a 900 ezret

Átlépte az amerikai covidáldozatok száma a 900 ezret

Anthony Fauci, az amerikai Országos Egészségügyi Intézetek (NIH) fertőző betegségekkel foglalkozó intézetének igazgatója a koronavírus-járványról tartott albizottsági meghallgatásán a törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2021. április 15-én.
MTI/EPA/The New York Times/Pool/Amr Alkify

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Egyesült Államokban az utóbbi két hétben átlagosan 2600 ember veszítette életét naponta. Ez 30 százalékos emelkedést jelent a korábbi időszakhoz viszonyítva. Ezzel az országban a járvány kezdete óta már több mint 900 ezer ember hunyt el a koronavírus-betegségben.

Ugyanakkor az omikronhullám egyértelműen tetőzött, és leszállóágba került: az új fertőzések száma fele annyi, mint január közepén. Ezzel együtt csökken a kórházba kerültek száma, viszont a halálozás továbbra is emelkedik. A járványügyi szakértők e mutató tetőzését a következő hetekre várják. 

Az ország tavaly december közepén haladta meg a 800 ezer halálos áldozatot, 11 héttel a 700 ezredik haláleset után. Az utolsó 100 ezer haláleset azonban alig 7 hét alatt történt. Már több mint egy éve elérhetők az oltások az Egyesült Államokban, és továbbra is az oltatlanok közül kerül ki a halálos áldozatok nagy többsége.